IMG_5300

Bandar Abbas

Om aftenen forvandler Bandar Abbas sig til én stor fantastisk bazar med lys og liv. Vi kan mærke vi er kommet 1000 km sydpå. Kvinderne har farvestrålende tøj og tørklæder med glitter og diamanter, og det hele er lidt mere Arabisk (Dubai ligger lige ovre på den anden side). Lige noget for prinsesse-Luna som nu er den lykkelige ejer af prinsessekjole nr. 3 fra Iran. Men vi må jo også huske, at hun med tællekæde i hånden, i de hellige sale ved Imam Rezas grav i Mashad messede 99 bønner med teksten “jeg ønsker mig en prinsessekjole der strutter”. Så mon ikke der var lidt hjælp med fra oven, da forældrene lod sig overtale. “Det har været en vidunderlig dag” var meldingen ved godnat-tid. 

Noget andet nyt ved Bandar Abbas er masker. Vi har ikke tidligere set det, men her går nogle kvinder med en maske for ansigtet, så de er helt dækkede. Det ser lidt uhyggeligt ud, a la Anthony Hopkins møder maskebal. Men jeg har set, at de smiler derinde bagved. Noget af det som er så fint ved den her tur er, at alt det som for os virker fremmed, anderledes og nogle gange forkert, lige så stille bliver afmystificeret, når vi får lov at komme ind bagved og snakke med folk. Ikke at vi nødvendigvis forstår. Bare at vi ikke er så forskellige endda, når det kommer til stykket.