DAV_8399

Skønheden forfines

Elmira er 23 år og studerer spansk på universitetet. Ved siden af arbejder hun som receptionist på “vores” hotel. Vi har været her en uge, men inden vi nåede så langt, fortalte Elmira selv, at hun havde fået en næse operation. Jeg blev forfippet. Jeg synes jo det er en privat og måske tilmed hemmelig ting, at man ik’ er tilfreds med sin krop og “snyder” ved at lave om på den. Men ik’ her. Hun viste billeder på sin telefon fra før og efter – med plaster og blå mærker, mens jeg stadig synes, det var som om jeg havde jokket ind over hendes private grænser.
Jeg forsøgte ik’ at være for pædagogisk eller dansk og jokke for meget i at hun var smuk allerede før hun brugte 1000 USD på at få fjernet svajet på hendes næse. For det var hun.
“Hva’ sagde dine forældre?” “De blev bare glade på mine vegne. Min søster ska’ ha’ lavet sin om 5 måneder…

Vi ser hele tiden folk med små hvide plastre på næsen og Tehran er universets hovedstad, når det kommer til plastic-næse-kirurgi. ca. 90.000 næser bliver fikset om året, og alene i Tehran findes der 3000 plastickirurger. (kilde: lonely planet). Folk bærer deres næseplaster med stolthed – der er status i en fin næsetip.